1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Facebook hesabı kalıcı olarak silme

Facebook hesabı kalıcı olarak silme

facebook-hesabi-kalici-olarak-silme

Facebook hesabı kalıcı olarak silme işlemi, dondurma işleminin aksine, mevcut platformda yer alan tüm kişisel verilerinizin silinmesini sağlar. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce bilinmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Eğer facebook hesabınızı kalıcı olarak kapatma konusunda kesin kararlıysanız aşağıdaki adımları uygulayarak pratik yolla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlemi yapmadan önce eğer hesabı silerseniz, geri açma şansınızın mümkün olmadığını bilmelisiniz. Silinen hesapta yer alan konuşmalarınızın kopyası karşı taraftan silinmez. Kapatılan profilin yönetici olduğu grup ve sayfalarda başka yöneticilerin bulunmaması durumunda, profille birlikte sayfa ve gruplarda silinir.

Bu nedenle silme işlemine başlamadan önce yönettiğiniz sayfa veya grup varsa yönetici listesini kontrol etmenizi öneririz.

Facebook hesap silme nasıl yapılır?

  • Hesap silme işlemini başlatmak için ilk yapılması gereken, uygulama sayfasına giderek hesabın giriş yaptığı uygulamaları kaldırmak. Uygulama sayfasına gitmek için buraya tıklayabilir, uygulamaları kaldırmak için aşağıdaki görselde bulunan adımları uygulayabilirsiniz.

 

 

Facebook hesap silme işlemi nasıl yapılır
  • Hesabınızdaki uygulamaları başarıyla kaldırdıktan sonra hesap silme işlemi işlemini başlatabilirsiniz.
  • Facebook hesap silme işlemine başlamak için buraya tıklayabilir veya “ayarlar” kısmından, “facebook bilgilerin” sekmesine giriş yapabilirsiniz.

  • Açılan sayfada “Hesabını ve Bilgilerini Sil” butonuna tıklayarak, hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. (Hesabınızın kalıcı olarak silinmesi için 14 gün boyunca giriş yapmamanız gerekmektedir.)

Hesabı sil ekranında, dilerseniz Facebook’a yüklediğiniz tüm fotoğrafları ve gönderileri bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Yöneticisi olduğunuz sayfaların tek yöneticiyseniz ‘Yönetici Ayarlarını Düzenle’ butonundan yeni yönetici atayabilir, kaldırılmamış uygulamalarınız varsa ‘Uygulamaları Yönet’ butonundan kolayca kaldırabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap